Verkkouutiset: Opiskelija- ja nuorisojärjestöt: Emme hyväksy heikoimmilta leikkaamista!

Hallitus haluaisi leikata 25-vuotiaiden toimeentulotuen perusosaa silloin kun nuori keskeyttää opintonsa tai ei sellaiseen hae. Opiskelija- ja nuorisojärjestöt ovat ilmaisseet kantansa hallituksen esitystä vastaan.

Hallitus yrittää tässä ilmeisesti korjailla vanhaa mokaa. 2003 tuli voimaan laki jonka mukaan 25-vuotiaalta sopi ottaa työmarkkinatuki pois jos töitä ei ollut tehty eikä koulutukseenkaan yritetty hakea. Noh, helvetin typerä säädös. Nämä nuoret sitten hakee samat massit toimeentulotuen puolelta tai huijaavat systeemiä, mikä on naurettavan helppoa.

Pahinta tässä on se, että kun nuori vaihtaa työmarkkinatuelta toimeentulotuelle, siirtyy hän myös työvoimahallinnon ulottumattomiin. Tukea ei tarjota eikä perseelle potkita. Syrjäytyköön rauhassa.

Opiskelija- ja nuorisojärjestöjen kannattaisi joko johdonmukaisesti kannattaa mahdollisuutta toimeentulotuen vähentämiseen tai sitten kannattaa tuon työttömyysturvalain epäonnistuneen pykälän poistamista. Ehdottomasti jälkimmäinen jos minulta kysytään. Joka tapauksessa: nykysysteemi on huono ja epäonnistunut eikä sitä kannata vaalia sillä raivolla mitä tässä nyt on nähty.