Torkkupeittojen hankinta on taas antanu valveutuneille kansalaisille hyvän mahdollisuuden valittaa poliitikkojen korruptoituneisuudesta. Minusta tässä maassa laitetaan rahaa tyhmempiinkin asioihin, mutta sen kyllä myönnän että ajoitus torkkupeittojen hankkimiselle osoittaa huonoa harkintakykyä. Olisi nyt edes odotettu siihen asti että hiljattainen kansanedustajien palkankorotus olisi unohtunut.

Torkkupeittoölinässä tuppaa kuitenkin unohtumaan tietyt tosiasiat, kuten:

  1. Kansanedustajat eivät pyytäneet uusia torkkupeittoja. Ne tulivat yllättäin.
  2. 127 euroa peitosta on melko paljon, mutta muistetaan että ne on valmistettu Suomessa  Nivalassa, Hämeenlinnassa ja Sastamalassa. Suomalaiset peitot ovat huomattavasti jotain aasialaisten hikipajojen peittoja kalliimpia, mutta Suomesta tilaaminen tukee suomalaista työtä.
  3. Saiko yrittäjä sitten jotkut järjettömät voitot veronmaksajien rahoista? Ei saanut. Työllistämisen lisäksi voittoa tuli Lammilaiselle kh-designille 2000 euroa.
  4. Miksi ne sitten pitää olla jotain designia? Koska Eduskunnan A- ja B-rakennukset ovat suojeltuja, joten kaikki pitää lain mukaan sovittaa rakennussuojelun yksityiskohtiin. Peittojen pitää siis olla tiettyä väriä, mallia, materiaalia ja niin edelleen. Silloin joudutaan tilaamaan pieni teetetty erä, ja pienet erät ovat kalliita.
  5. Ja miksei sitten vanhat peitot muka enää kelvanneet? No minun puolesta olisivat saaneet kelvata vielä vähän aikaan kohun välttämiseksi, mutta ainakin vanhat peitot sentään osittain lahjoitettiin Pelastusarmeijalle ja osittain myytiin kirpputorilla.