Joo moi,

tässä on viime aikoina valitettu valittamisesta. Perussuomalaisten vaalivoitto sai monen kynän vihaisesti sauhuamaan ja nyt tästä on moni mielensä niin kovin pahoittanut. Sanotaan että ei saa valittaa. Perussuomalaiset voittivat reilusti ja demokraattisesti. Tässä suora lainaus Facebookissa levinneestä linkistä:

"On sivistymätöntä purkaa turhautumistaan vaalitulokseen mollaamalla persuja tyhmiksi tai ymmärtämättömiksi. Mitään vaikutusta ei ole silläkään, että kritisoi persujen vaaliohjelmaa sisällöttömäksi, ja syyttää persujen kannattajia väärin äänestämisestä. Persukritiikki on samalla myös kritiikkiä perussuomalaisia äänestäneitä kohtaan. Juuri sellaisen elitistisen ylimielisyyden takia persut ovat äänipottinsa keränneet"

Tässä on asiaa mutta tässä on puppuakin. Se on totta että persujen äänestäjiä on aika turha kritisoida junteiksi, mutta miten ihmeessä siitä johdetaan se, että myöskään perussuomalaisten puoluetta ei saa kritisoida? No totta helvetissä saa. Se ei ole ylimielistä vaan ihan normaalia politiikkaa ja elämää. Asiallinen ja kehittävä kritiikki on aina paikallaan.

Kritisoidaan nyt vielä vähän, koska sanotaan että Perussuomalaiset rp:n voittoa ei saa kritisoida. Sanotaan että Perussuomalaiset rp. voitti reilusti ja rehellisesti demokraattisissa vaaleissa. Kansa on puhunut. Pulinat pois. Ja vitut. Perussuomalaiset voitti tyhjällä retoriikalla ja populismilla. Molempia elementtejä löytyy toki muistakin puolueista, mutta Perussuomalaiset rp on tässä ihan omaa luokkaansa. Tyhjä retoriikka ja populismi eivät ole reilua politiikkaa. Ne eivät ole myöskään reilua demokratiaa vaan demokratian halventamista. Ne ovat kusemista kansan silmään.

Nyt kuitenkin kävi mitä kävi ja pitää toivoa ettei Perussuomalaiset petä äänestäjiään ihan totaalisesti. EU-asioissa takki ainakin kääntyy. Maahanmuuttoonkaan ei ole tulossa varmaan muutoksia mikäli se riippuu Soinista eikä Halla-ahosta. Savupiipputeollisuuden osuus Suomen bkt:sta laskee jatkossakin, koska se on ihan normaalia yhteiskunnan kehitystä. Kuvitteellinen eliitti ei saa kuulla kunniaansa, koska se on tosiaan kuvitteellinen. Ja niin edelleen.

Viimeksi kun Perussuomalaiset, anteeksi SMP, pääsi hallitukseen Rötösherrat kuriin -sloganeillaan, tuli heistä itse rötösherroja. Pianpa koko puolue oli konkurssissa kun joku huijas jotain ja kaikki syytteli toisiaan. Puolueen tarina ei kuitenkaan loppunut, vaan nimi vaihdettiin muotoon Perussuomalaiset ja homma aloitettiin tyhjältä pöydältä. Toivottavasti toinen yritys menee paremmin.