Yleisesti ottaen puolueiden nuorisojärjestöt ovat aina emojärjestöjään vähemmän lahjottuja, enemmän asioista perillä olevia ja kaikin puolin fiksumpia. Kokoomusnuoret tuntuu kuitenkin olevan jonkinlainen poikkeus. Näillä tyypeillä tuntuu olevan vielä vähemmän yhteiskuntatieteellistä yleissivistystä kuin vasemmistonuorilla taloustieteellistä.
 
Esimerkiksi tasaveroon ollaan siirtymässä innolla välittämättä siitä, että kunnollisen tulonjaon tärkeys on osoitettu aika lailla kiistatta (esim. The Spirit Level). Yleä ollaan tuhoamassa välittämättä sen tarpeellisuudesta demokratian toimivuudelle. Maahanmuuttajien riski syrjäytyä: ihan vitun sama.
 
Kritiikki kuitataan ennakkoon vanhalla mantralla: "Me uskallamme sanoa ääneen epämiellyttäviäkin asioita. Kun ollaan vaaleja kohti menossa, niin kyllä vastuun kantaja joutuu ilmoittamaan, miten talous tervehdytetään." Ei puhuta faktoista eikä ei politiikasta. Homma epäpolitisoidaan sillä että nämä ovat epämiellyttäviä asioita jotka pitää hoitaa. Sitten vielä ekonomisoidaan loput toteamalla, että vastuullista on tervehdyttää talous. Mites sosiaalinen oikeudenmukaisuus, kansalaisyhteiskunnan toimivuus, syrjäytymisten ehkäiseminen ja kaikki muu?
 
Tottahan toki talouden elvyttäminen on tärkeää, mutta 90-luvulta opittiin että ei sitä voi tehdä millä hinnalla tahansa. Suomi kärsii vieläkin sen laman aikana tehdyistä virheistä.
 
Ennen kokoomus epäpolitisoi asioita vetoamalla isänmaan etuun. Nykyään se epäpolitisoi asioita vetoamalla talousmaailman etuun, ja sitä kautta isänmaan etuun. Ei mitään uutta, mutta uudempana ilmiönä tässä näkyy uhkaava lyhyen tähtäimen ajattelu. Tasavero on varmaan ihan kiva lyhyellä tähtäimellä: ahkeruudesta oikeasti palkitaan. Tätä minäkin kannatan, mutta mites pitkän tähtäimen ongelmat, kuten tuloerojen kasvu, joka tulee näkymään luokkayhteiskunnan voimistumisena, rikollisuuden lisääntymisenä, työvoiman laadun heikkenemisenä ja monena muuna ikävänä lieveilmiönä? Ylen tuhoamisellakin varmaan saavutettaisiin joitain lyhyen tähtäimen etuja, mutta pidemmällä tähtäimellä ei varmaankaan ole toivottavaa menettää maan ainoata edes jokseenkin riippumatonta niin talousmaailman kuin valtionkin vallan vahtikoiraa.
 
Ei noista ehdotuksista pidemmän päälle hyödy varmaan joku Kokoomusnuoret sen enempää kuin muu kansakaan. Tai no okei, toi asuntolainojen korkojen verovähennysoikeudesta luopuminen oli ihan jees.